About

Logo Courage

Maatschappelijke veranderingen (zoals de afschaffing van slavernij) en technische uitvindingen (zoals stroom) stuitten aanvankelijk op onbegrip en actieve weerstand. Maar na initiële tegenstand boog de maatschappij als metaal mee met deze veranderingen. Om ze decennia later te beschouwen als volslagen normaal, en wat daarvoor was als ouderwets en achterhaald.

De naam van dit adviesbedrijf is een eerbetoon aan al die moedige mensen die positieve maatschappelijke verandering hebben geagendeerd en mogelijk gemaakt.

Courage levert advies- en projectmanagementdiensten op het vlak van duurzaamheid en schone energie.

  • Hier iets meer over onze diensten
  • Zoek hier contact met adviseur Simon

Over Simon

Simon in een notendop: initiërend, resultaatgericht, hartelijk.

”In 2015 zag ik een college, gegeven door klimaatondernemer Marjan Minnesma. In een goed halfuur legde zij uit wat de staat van het klimaat is, waar dit door komt en wat we als mensen kunnen doen.”

Daarna wist ik: verduurzaming is wat de wereld nodig heeft. Ik gá voor dat thema.

Nadien leerde ik bij 02025 hoe een energiecoöperatie functioneert en werkte ik als trainee duurzame bouw bij energie-adviseur Gideon Goudsmit. Hier leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Hoe duurzaamheid werkt in een bestuurlijke context begreep ik vervolgens door de functie als adviseur duurzaamheid voor de gemeente Goeree-Overflakkee te betrekken. Inmiddels werk ik samen met drie fantastische opdrachtgevers om de energietransitie in Nederland concreet te versnellen.